Carlos Diaz

Carlos Diaz is een Argentijnse gitarist die al een tijd in Antwerpen woont. We hielden een praatje over strenge buren, Argentijnse muziek en leven van je passie. 

Carlos is een solo-muzikant en vult met gemak 50 minuten op z’n eentje. Misschien is die gitaarmuziek jou vreemd, of vind je dat wat saai, maar als Rodrigo y Gabriela af en toe jouw playlist opluisteren, zal je Carlos Diaz ook kunnen smaken.


Carlos leerde het betere tokkelwerk van zijn vader en broer. Zo kwam hij al van kleins af aan in contact met Argentijnse folkmuziek. Hiermee trad hij ook op sinds zijn elfde. De muziek is hem al vroeg ingegeven, en Carlos wist dan ook al snel dat hij hiervan zijn beroep wilde maken.

Op zijn zestien jaar leerde hij Led Zeppelin en Jimi Hendrikx kennen. Een nieuwe wereld ging voor hem open. Toch zag hij in rock geen toekomst.

In rockmuziek heb je maar twee keuzes: akoestisch of progressief (heavy). Dit vond ik te beperkend. Ik ging het mixen met funk en jazz en kwam zo tot een eigen stijl.

Die eigen stijl kent veel meer invloeden dan louter rock en jazz: ook disco passeerde de revue. Van al die invloeden nam hij wat hem het beste lag.

Die smeltkroes komt ook in zijn set aan bod, waar hij klassieke covers speelt, afgewisseld met eigen nummers.

CD3

Carlos speelt nu solo, maar droomt wel van een eigen band. Toch is hij niet op zoek naar iets specifieks. Hij neemt het leven zoals het komt en grijpt kansen waar ze zich stellen.

Het brengen van instrumentale muziek ziet hij bijvoorbeeld als een meerwaarde voor het publiek, waar hij niet snel van zal afstappen. Zo kan je als luisteraar de boodschap die je zelf ontwaart, meenemen. Het hoeft niet altijd kant-en-klaar te zijn.

CD5

Carlos wil vooral het plezier van het spelen delen, dat is zijn raison d’être. Dat luisteraars soms met verschillende interpretaties naar huis gaan, vindt hij leuk.

“My music”, zoals hij het beschrijft, “is like a painting. That is my vibe for the people.”

Carlos Diaz heeft een uitgebreide website, waar je hem kan boeken als artiest. Zoek zeker ook zijn tango jazz project eens op, met cd Tan Sensible. Hiermee trad hij al op in de Arenberg tot zelfs internationaal, in London.

CD1

Ook op facebook vind je hem terug.