Wereldberoemd: “Hallo, ik ben Wereldberoemd.”

Steven Verlinden, de man achter Wereldberoemd, is eigenlijk maar een halve Antwerpenaar. Hij kreeg dus oorspronkelijk maar een halve blogtekst, maar omdat Bandtwerp uit de allersympathiekste mensen ter wereld bestaat, hebben we voor hem een uitzondering gemaakt.WB 4

Steven speelde al een tijd in groepsverband alvorens hij een solo-project begon. Het folkproject waarmee hij zijn eerste live-stappen zette, staat nu echter op een laag pitje sinds twee leden regelmatig in het buitenland zitten. Om zijn muzikale ei kwijt te kunnen geeft Steven dus gestalte aan Wereldberoemd.

Ik denk, beste lezer, dat hij stiekem gewoon voor een publiek wou zeggen “Hallo allemaal, ik ben Wereldberoemd.” Hij schreef dan maar wat liedjes er bij. Als echte singer-songwriter gaan die vaak over de liefde en zijn bedenkingen daarbij. Het hoeft dan ook niet te politiek getint zijn voor hem. Toch zijn zijn liedjes nooit vrijblijvend. Soms wat doorleefd, soms lichtvoetig soms zelfs zelf-relativerend maar altijd écht, puur, waarachtig.

WB1

Teksten zijn voor hem heel belangrijk en speelt met melodieën om ze naar zijn teksten om te buigen. Het meest trots is hij op liedjes die geen perfecte match vormen. Dat is soms zwoegen om het toch te laten passen, maar wanneer tekst en melodie eindelijk in elkaar schuift, is dat het harde werk meer dan waard!

Steven schrijft vaak over de liefde. Hij doet dat in het Nederlands en probeert zo de dertien in een dozijn clichés van Engelstalige ballades te vermijden. Toch is hij zich ervan bewust dat je door in het Nederlands te zingen, je bloot geeft aan het publiek. Mensen zijn dan kritischer. Hij wil echter geen kant-en-klare boodschap afleveren, het publiek mag uit zijn liedjes halen wat ze willen.

WB6

Optreden, en dan zeker in z’n eentje, is nog een leertraject. Gelukkig heeft hij in de winter nog verschillende optredens gepland. Wie Steven wil komen steunen als Wereldberoemd, krijgt daarvoor de kans in podiumcafé Ami.

Volg zijn vibe of facebookpagina voor meer informatie.