Nils Anderson

Nils Anderson is solo artiest, singer-songwriter, zanger/gitarist.

Deze jonge heer is al een tijd bezig met muziek. Hij speelde kort bij een band, maar kreeg al snel door dat hij zijn eigen ding wou doen in een solo-project. Daarmee toert hij de Antwerpse podia af. Misschien heb je hem al wel eens bezig gezien!NA4

Nils doet me qua stem wat denken aan Jasper Steverlinck. Een breekbare, maar toch krachtige stem, die er staat. Zware onderwerpen zoals het vinden van je identiteit en het overkomen van obstakels in je leven gaat hij niet uit de weg.

Deze lyrics begeleidt hij zelf op zijn akoestische gitaar. De melodieën klinken zacht en passen perfect bij de sfeer die hij in zijn teksten oproept.

NA3

Toch heb ik het gevoel dat het plaatje net iets té uitgedacht is. Nils schrijft goede liedjes, maar verrast nooit. Het feit dat hij af en toe nog zijn muziekbladen nodig heeft, plaatst een barrière tussen hem en het publiek.

Nils zal wat straffer uit de hoek moeten komen om het De Nieuwe Vrede-publiek te kunnen bekoren. Daarvoor mag hij heus wat stouter uit de hoek komen. Hier is hij een beetje te braaf.

NA2

Ik hoop echter, dat hij in die zoektocht zijn eerlijkheid niet kwijtraakt, en het evenwicht tussen zachtheid en kracht in zijn stem blijft behouden.

Wil je graag meer over Nils weten? Zoek hem dan op op Facebook!