[Integraal persbericht] Jong muzikaal geweld gezocht!

Jonge muziekartiesten uit Antwerpen krijgen podiumkansen op donderdag 11 februari op twintig achttien zkt. in jeugdcentrum Kavka. Zes bands tonen die avond het beste van zichzelf. Jury en publiek kiezen twee winnaars die op ‘twintig achttien’ mogen spelen. Dat gratis festival gaat op zaterdag 23 april door op de Konijnenwei in Antwerpen. Bovendien gaat de band die als eerste eindigt met studiotijd naar huis.

Al enkele jaren organiseert Chiro Lore twintig achttien, een gratis muziekfestival in Antwerpen. Sinds 2015 gaat daar een talentenjacht aan vooraf. “We zoeken jonge bands die graag op een groot podium willen spelen. Daarom organiseren we een talentenjacht”, vertelt Rik De Lombaerde, organisator. “Vorig jaar was het de eerste keer dat we dit deden en het was meteen een succes. Bijna 50 bands schreven zich in. Het was een hele opgave om daar zes bands uit te kiezen.”

Op donderdag 11 februari mogen zes bands spelen in jeugdcentrum Kavka. Jury en publiek kiezen twee winnaars die op twintig achttien een podium krijgen. In de jury zitten Philippe Hosselet (basgitarist Dogs of Cibola, winnaars vorig jaar), Pieter Cools (beter bekend als rapper Droge Piet) en Yannick Moyson, organisator van You On Stage en ervaren talentspotter. Pieter vindt dat jong talent niet moet twijfelen om zich in te schrijven. “Ik raad iedereen aan hier aan mee te doen. Je krijgt een mooi podium en ‘t is een bangelijke kans om jezelf te laten zien.” “Waar ik op let? Er staan. Heb een présence en je geraakt ver!”

Iedereen die jong is, uit de stad Antwerpen komt en graag zijn muzikaal talent wil tonen, mag zich inschrijven op www.2018zkt.be. De deadline is zondag 24 januari. Een week later wordt de selectie van zes bands bekend gemaakt.

De twee winnaars van twintig achttien zkt. mogen op zaterdag 23 april optreden op twintig achttien. Dit gratis festival gaat in 2016 voor het eerst door op de Konijnenwei. “Tot vorig jaar zaten we op het binnenplein van Den Bell. Maar nadat we vorige editie zo’n 2.500 bezoekers hadden, was het nodig om te verhuizen naar een grotere locatie. De Konijnenwei is de ideale plek. We verwachten ongeveer 5.000 bezoekers. Dat is wel een voorzetje dat iedere band kan gebruiken.” aldus Rik De Lombaerde.

Als bonus krijgt de band die als eerste eindigt gratis studiotijd. “Ik vind het zeer tof dat beginnende bands op deze manier kansen krijgen”, vertelt Bart van Lier van High Lake Hill Studio. “Dit ondersteun ik graag door een dag opname en een dag mastering te geven. Top initiatief!”

Contact

Rik De Lombaerde
0487 557 556
contact@twintigachttien.be
www.twintigachttien.be
www.facebook.com/twintigachttien