Wappa Van Pluto: “De held loopt van voor maar twijfelt het meest”

Wappa Van Pluto: “We zijn geen wereldverbeteraars noch helden. Wij zijn geen klootzakken noch slappelingen. We zijn blij, boos, bang en nieuwsgierig. We roepen en fluisteren. We observeren de wereld rondom ons en kijken naar onszelf. De dingen die we tegenkomen schrijven we neer als hulpmiddel om er mee om te gaan”

“En straks zijn ze weg, dan doen we gewoon. We lachen om pijn. Overlevingsvertoon.”

WvP11Een zwoele zomeravond… Ideaal voor een avondje Bar Lucy! Zeker als Wappa Van Pluto optreedt, waarvan zelfs met deze tropische temperaturen de teksten je kippenvel doen krijgen!

Wappa Van Pluto. In tegenstelling tot wat je misschieWvP20n zou denken, zijn de bandleden Maarten, Bram, Anneliese en Joris absoluut niet bezig met planeten. Toen ze een bandnaam aan het zoeken waren, hielden ze hun oren open tijdens de gesprekken met hun vrienden. Een van hun kennissen had zichzelf verloren in guru’s en astrologie. Een van de namen die daar geregeld viel was Wappa Van Pluto, en zo geschiedde!

Maarten, Bram, Anneliese en Joris zijn allen afkomstig uit Hoboken, maar Wvp4door samen muziek te maken leerden ze elkaar echt kennen. Met hun leeftijdsverschillen (22 – 38 jaar) combineren ze verschillende muzieksmaken. Die fuseren tot een aangename smeltkroes, die overigens bewust Nederlandstalig is. Bram en Joris speelden namelijk eerder al in een band maar misten een zeker je ne sais quoi, een onderscheidend vermogen dat hun band tot iets memorabel zou maken.

Toen Maarten bij de groep kwam werd besloten dat ze in hun moedertaal hun gevoelensWvP19 beter konden uitdrukken. Wappa’s teksten zijn vaak een huzarenstukje, echt iets waar ze trots op zijn. Hun liederen en bijgevolg ook de lyrics zijn een manier om om te gaan met hun vragen en twijfels. Als ze hierdoor ook het publiek kunnen inspireren is dat mooi meegenomen.

WvP7

Zolang ze er zelf van genieten blijft Wappa Van Pluto doorgaan, en elk bWvP17eetje succes dat dit met zich meebrengt is mooi meegenomen. Waar ze het vooral om doen, is mensen te kunnen raken met hun muziek. Zoals Joris het omschreef: Als één persoon iets voelt bij de muziek, dan is hun opzet al geslaagd.

Wappa van Pluto heeft WvP6geen duidelijk voorbeeld dat ze nastreven. Hun zoektocht naar hun eigen sound is nog volop bezig. Ze brengen popmuziek met stevige weerhaken, hun optredens staat bol van de dynamiek en hun melodieën weerklinken catchy. Voor cliché teksten ben je echter niet bij Wappa aan het juiste adres.

WvP15

Wappa bracht reeds een demo uit in eigen beheer. Klik hier voor hun Facebookpagina en hun Vibe.