Subway City: “Britpopfans komen thuis bij ons”

Subway City. Je zou het misschien niet zeggen, maar de band heeft iets met Segways. Het rollend en – laat ons eerlijk zijn – ietwat vreemd ogende voertuig tovert een lach op je gezicht: iets wat Subway City ook graag voor je doet.

Twee jaar geleden kwamen gitarist Yoshi en drummer William samen om te jammen. Als in een echte puberjongensdroom wilden ze naast Arctic Monkeys en Pearl Jam op Werchter kunnen staan en daarvoor hadden ze een rockband nodig. Rockers zijn helaas een uitstervend ras, of toch die van het sympathieke slag.

SC22

Het bleek dus moeilijk om de juiste muzikanten te vinden en beetje bij beetje verbreedde de stijl. Dankzij het liefje van de drummer – jazeker, ook zij raken aan vriendinnetjes – kwam het duo echter in contact met zanger Laurence. Om zijn motivatie te tonen fietste Laurence van Deurne naar Kontich en blies met zijn capaciteiten zijn nieuwe bandmaten omver.

SC13

Zoals elke serieuze band, zochten ze verder om het gemis aan de diepere klanken op te vangen. Bassisten groeien helaas niet aan elke boom en bijna had het trio de hoop opgegeven. Laurence postte, na een jaar zoeken, voor de laatste keer een advertentie op de zoekertjessite van Humo… En toen, als bij wonder, reageerde David, student aan het pop- en rockatelier Hasselt.

SC10

De vier konden het goed vinden en hun laatste queeste kon beginnen: de zoektocht naar een stijl… Gemene deler bij de vier jongens is de liefde voor de poprock van weleer. Zelf omschrijven ze zich als een Britpop-band met voornamelijk Beatles-invloeden die niet kan wachten om de mensen iets fris en aanstekelijks te brengen.

Subway City wil vooral kwalitatieve muziek maken. Dat ze daarvoor eerst veel podiumervaring moeten opdoen, nemen ze er graag bij. Ze maken dan ook gepaste muziek voor veel type podia en passen zich aan naargelang de venue.

SC3

Geïnteresseerden voor Subway City kunnen na een optreden op beide oren slapen: de muziek is earplug-proof! Bovendien symboliseert hun muziek een opkikkertje: als je een opgewekte avond wil beleven, zit je goed bij deze band.

Volg hen op Facebook of Vibe.