Naomi

Snel, snel! Ik sleur de vriend de warmte van de Nieuwe Vrede binnen. 30 minuten te laat zijn we en Naomi is samen met haar vriendin Nele bezig aan de laatste nummers van haar set.

Het gezelligste podiumcafé van Berchem zit goed vol en er heerst een gelaten sfeer. Iedereen klapt uitbundig mee en Naomi en Nele glimmen van het plezier.

De twee meiden spelen nog niet zo lang samen, wat verklaart waarom Naomi en Nele voornamelijk als “Naomi” worden aangekondigd.

Naomi 3

Naomi schrijft al meer dan 10 jaar eigen nummers en schuwt daarbij onderwerpen als de dood, verdriet en spijt niet. Er zijn natuurlijk ook liedjes over liefde en hoop (meezinger “Bye Bye Bombs” bijvoorbeeld), maar ze beseft dat haar nummers vaak verdrietig en melancholisch klinken.

Een serieuze tegenstelling, want als ik de twee dames spreken, blaken ze van geluk. Nele omschrijft Naomi dan ook als een heel gelukkig meisje. Zelf legt ze haar muziek uit als therapeutisch. Een verklaring voor de tegenstelling?

Naomi 1

Als ik hen vraag elkaar te beschrijven, bemerk ik een ongelofelijke trots bij beiden en tegelijkertijd verlegenheid om dat toe te geven. Naomi en Nele kijken geweldig naar elkaar op.

> Nele over Naomi:

Naomi heeft een prachtige stem. Haar liedjes kloppen gewoon melodisch en ze verrassen ook vaak. Ze zit niet vast aan traditionele structuren. Dat maakt het een plezier met haar te spelen. 

> Naomi over Nele:

Nele is echt nodig op dat podium, zelfs al kleeft nu nog enkel mijn naam op de set. Het is zo fijn om samen te zingen en we maken ook gewoon heel veel plezier met elkaar. Nele is ook ritmischer dan ik en ze trekt de muziek vaak recht waar ik ermee ga lopen. Ze is ook een topzangeres en ik ben blij dat ze vanavond mee wou doen. 

Zo zie je maar! Toekomstplan is dus duidelijk dat Nele een vaste waarde wordt – en misschien is dat ondertussen al zo, aangezien ik de dames sprak in november.

Naomi 2

Nele en Naomi kom je geregeld tegen op straat, waar ze samen optreden. Het zotste dat ze zo al hebben meegemaakt, is een bijdrage van niemand minder dan Novastar! Ze hadden de heer Joost Zwegers al een keer zien passeren tijdens hun set, en hun dag kon niet meer stuk toen die later terug kwam met een centje.

Beluister zeker het nummer “How She Dances” of “May it Be Dark” op Vibe. Daar pakken de dames het liefst mee uit.