Memory Lane: “Jonge folkrock met een knik naar het verleden”

Memory Lane, een groepje dat al een eeuwigheid lijkt te bestaan maar niets is minder waar. De jonge snaken kénnen elkaar al wel lang, aangezien de helft familie van elkaar is. Wat heeft Memory Lane dan met het verleden?

ML6Op vroegere familiefeesten haalden broers Midas en Vincent en neef Jens af en toe hun gitaren boven om samen te jammen. Dat vonden ze goed klinken en al snel haalden ze er een zanger bij.

Dat was geen slecht idee, want zanger Jurriaan bleek al over een arsenaal zelfgeschreven nummers te beschikken. Van een akoestische set begonnen ze ook meer en meer naar een volledige band te evolueren, toen Thomas en Nina erbij kwamen.

ML11Nu bestaan ze *sinds 17 oktober exact!* een jaar en ze mogen al terugkijken op een fijn parcours, nadat ze het tot de halve finale van regionale wedstrijd Kamp Noord schopten.

Wedstrijden meedoen is thans niet waar Memory Lane het voor doet. Ze willen vooral goeie muziek kunnen maken, veel optreden en dan wel zien wat er van komt.

ML4In het afgelopen jaar hebben ze al wel een steile groei gemerkt, in het samen spelen maar ook de zoektocht naar een eigen identiteit als groep. Hun stijl is nu iets tastbaarder, ze omschrijven het dan ook als folk rock.

Folk rock die overigens meer aanleunt bij de rockgoden uit het verleden dan de huidige Mumford & Sons. Rockgoden als Bob Dylan, Johnny Cash, dat zijn de grote helden van Memory Lane. Zo komt hun bandnaam van het liedje Telegraph Road van Dire Straits.

ML9Als je naar Memory Lane komt kijken, bereid je dan zeker voor op de zotte dansmoves van zanger Jurriaan. Hun nummers zullen je weer goedgemutst maken en zijn toegankelijk voor een heel breed publiek.

 

Je vindt Memory Lane op Facebook , soundcloud en Vibe.ML1