Con Alma: “Jazz standards met ziel”

Het trio Con Alma is niet meer. Met de komst van zangeres Marie werden ze namelijk een kwartet en besloten ze het op “Con Alma” te houden. Deze Spaanse vertaling van “Met ziel” geeft hun muziek vol jazz standards dan ook heel goed weer.

Con Alma is ook een bekend jazznummer waar ze hun eigen interpretatie aan gaven. Hun setlist bestaat voor de helft uit eigen, eerder instrumentale, nummers en de meer bekende standards uit “The Great American Songbook”. Heb je wel eens zin in een avond nostalgisch genieten naar de tijden van Louis Armstrong en Ella Fitzgerald, dan zit je goed bij Con Alma.

CA3

Dit kwartet werd opgericht in 2012 en bestaat in de huidige bezetting anderhalf à twee jaar. Met deze groep is het desondanks altijd een verrassing wie er voor je neus gaat staan. Naast een vaste bezetting van zang, piano, gitaar en contrabas spelen ze afhankelijk van de setting, duur en budget, samen met gastartiesten.

CA5

Con Alma wil zeker ooit een eigen CD opnemen, al halen ze nu nog ontzettend veel plezier uit live optredens. Ze willen graag hun publiek verrassen met hun improvisaties en doen dat het liefste in kleine, intieme en gezellige settings. Huiskamerconcerten vinden ze dan ook de max. Het publiek vlak voor je neus kunnen zien genieten, dat doet wat met je als muzikant.

ConAlma2

Ze worden echter ook vaak geboekt als muzak-groepje op recepties en dergelijke. Al zijn ze wel vereerd met die uitnodiging, het is niet altijd even gezellig om behang te zijn voor een feest. Het zotste dat ze al gedaan hebben, was dan ook de plopdans beginnen spelen in zo’n situatie. Dat leverde veel verbouwereerde gezichten op, maar zelfs dan werden ze nog genegeerd door de helft van het publiek.

CA9

Ach, het leven van een muzikant is er uiteindelijk een van veel afwisseling. Soms schiet je recht in de roos en kan je de zielen beroeren, soms laat je mensen gewoon koud.

Wat zeker is, is dat Con Alma altijd zélf met ziel optreedt. Ze katapulteerden De Nieuwe Vrede in Berchem recht naar 60 jaar geleden en, beste lezer, zulke tijdmachines moeten we als muziekliefhebber wel appreciëren.

CA7

Je kan dan ook Con Alma volgen via hun facebookpagina en wie geïntrigeerd is door het huiskamerconcerten-verhaal kan dit jazzkwartet boeken via dit e-mailadres.