Carrier 21: a new sound from Antwerp

Stefanie en Luc groeten me enthousiast in Antwerpen-Centraal. Twee hippe mensen die duidelijk van het leven weten te genieten en samen met gitarist Pieter muzikaal en persoonlijk klikken. Een blik in The New Sound of Antwerp!

Luc en Pieter begonnen initieel als duo in de muziek en werkten regelmatig samen met verschillende zangeressen. Tot ze op een bepaald punt Stefanie tegen kwamen. Eenzelfde visie op muziek en van het een kwam het ander: Carrier 21 ontstond zoals je ze nu nog kan bezichtigen.DNV_C217

De naam werd geboren uit een brainstorm en ondanks dat die geen diepere betekenis heeft, sprak de titel wel aan voor de bandleden. Zo gaat het bij Carrier 21: experimentatie en compromissen en vooral veel intuïtie. Dat het werkt blijkt uit hun succesvolle album en optredens.

Dat experimenteren op elkaars ideeën tot compromissen leidt, zien Stef en Luc als een grote sterkte. De drie muzikanten zijn uiterst creatief en versterken elkaar, zelfs al komen ze van verschillende genres bij elkaar. De mix van elec   tro en funky pop leidde dan ook tot hun tagline: “A New Sound of Antwerp”.

De organische ontwikkeling van hun muziek is typisch Carrier 21 maar zien ze soms ook als obstakel. De markt verandert namelijk heel snel en doordat ze lang schaven aan liedjes, gaan ze voorbij trends en hypes. Al is dat zeker geen focus punt: de band ziet zichzelf eerder als non-conformistisch.DNV_C2112

Doordat ze zo veel respect hebben voor elkaars visie krijgt elk lied ook een specifieke eigenheid, een aparte identiteit. Dat zorgt ervoor dat singles vaak op zichzelf staan in plaats van te versmelten tot één album.

Live werkt het dan weer wel heel goed en de digitale présence toont ook aan dat hun liedjes gewoon werken. De aanwezigheid op bijvoorbeeld Spotify en YouTube vertaalt zich in feedback en reacties via allerlei kanalen, tot zelfs vanuit het buitenland.

Die reactie van hun luisteraars, hun fans, het publiek, … Dat geeft echt een kick. Waar Carrier 21 pas écht fun uit haalt, is het uit de bol gaan tijdens optredens. Ze geven dan ook de voorkeur aan grote zaal om die wall of sound voldoende ruimte te geven.DNV_C2126

De band heeft ondertussen al een stevig carrière pad achter de rug, en ziet nog mooie kansen in de toekomst. Ze nemen de muziek dan ook alle drie serieus. Zo denken ze nog steeds terug aan die ene keer dat ze een optreden, met tegenzin, last minute moesten aflassen.

Ze waren tijdig aangekomen in een concertzaal in Antwerpen en wilden soundchecken. Helaas bleek de PA niet te werken en ook de geluidstechnicus begreep niet wat er aan de hand was. Zonder PA uiteraard geen muziek. Achteraf bleek echter dat de stekker was uitgetrokken om een gsm te kunnen opladen. Het verhaal op zich is uiteraard hilarisch, maar het feit dat ze hun fans moesten teleurstellen zegt veel over de betrokkenheid van Carrier 21.DNV_C2120

Dat is dan ook wat ze graag nog aan jullie willen meegeven. Muziek is overschrijdend en brengt mensen bij elkaar. Het maakt niet uit hoe oud je bent, van welk genre je komt. Carrier 21 betrekt je in één groot feest en maakt je deel van iets groters.

Maak het zeker zelf eens mee en volg hen op hun websiteFacebook en Spotify.